Najčešća pitanja


Što je vlažna para?
Svatko je upoznat s parom i što je para. Para nastaje kada se voda pod normalnim tlakom pretvori iz tekućeg stanja u paru (100°C). Ovakva para je odlična za dezinfekciju, ali joj je vrlo mala snaga čišćenja jer je pod niskim tlakom i ima vrlo mali postotak vode. Parni čistač stavlja običnu hladnu vodu pod tlak (300 do 2000 PSI, ovisno o modelu). Dok je voda pod tlakom voda se zagrijava iznad temperature pare i s time dobiva snagu čišćenja, sanitarni i dezinfekcijski efekt pare. Svi naši parni čistači mogu ugrijati paru na 178°C. Oni obično rade u rasponu od 148-178°C kako bi mogli ubiti bakterije i termički razgraditi tvari kao što su masti, ulja, plijesni, masno tkivo, šećeri, itd., bez pomoći kemikalija.

Je li Parni čistač sličan miniwashu (visokotlačni čistač)?
Visokotlači čistač čisti na princip snage tako da udara po površini principom explozije, a pritom koristi veliku količinu vode i visokog tlaka. Parni čistač koristi vodu i pritisak, ali u znatno manjoj količini. Parni čistač ne čisti eksplozijom, već koristi temperaturu pare za čišćenje površina. Tlak i velika količina vode naprave samo brže posao ali nepotpuno. U prehrambenoj industriji ne želite "zapljuskavajući" efekt koji odbija vodu i prljavštinu od površine. Ono što je najvažnije, pranje tlakom nema dovoljnu temperaturu za termičko uklanjanje masti, ulja, nečistoća tj. uništavanje bakterija visokotlačnim čistačem. Morate koristiti ogromne količine kemikalija i sredstva za dezinfekciju, a uz parni čistač kemikalije vam nisu potrebne.

Hoće li Parni čistač napraviti patogene mikrobe u zraku?
Prehrambena industrija je izdala upozorenja protiv korištenja visokotlačnog perača za pranje opreme i prostora, jer oni mogu napraviti patogene mikrobe poput Listeria airbone i zapravo ih šire po prostoru i opremi. Parom ubijate sve mikrobe i bakterije. Imamo korisnike koji su iskusili probleme mikroba i bakterija i koji ih nisu uspjeli uklonit kemikalijama, uključujući kvartarni amonijak, oni su napokon rješili problem s čistačem na paru.

Kako Vi možete dezinfecirati bez kemikalija?
Para za čiščenje postiže temperature 120-150°C. Na tim temperaturama odmah ubija sve patogene mikrobe (bakterije, viruse, klice, parazite). Epidemije poput Listeria, E-coli, Salmonele i ptičje gripe može se učinkovito kontrolirati parnim sustavom za čišćenje.

Kako opasne mogu biti kemikalije?
Opsežna uporaba industrijskih kemikalija i neuspjesi adekvatno će stvariti kemijski otpad u prehrambenoj industriji. Samim time i stvara opsežna kemijska zagađenja za okoliš i mnoge od tih kemikalija pronađu svoj put u prehrambeni lanac. Sustav čiščenja parom je odgovor za kontrolu ovog problema.

Koliko je sigurna upotreba mokre pare?
Mokra para je puno sigurnija nego suha para. Ako slučajno poprskate se ili zaposlenika neće uzrokovati opekline ili plikove. Ipak, neke osnovne mjere predostrožnosti treba poduzeti kako bi zaštitili zaposlenike od dodirivanja metalnih dijelova koji su izloženi toplini. Osoblje koje radi s strojem, trebali nositi rukavice.

Može li se koristiti bilo gdje u prostoriji parni čistač?
Parni čistač može raditi bilo gdje sa prirodnom ventilacijom ili u prostorijama s prisilnim provjetravanjem. Može se i koristiti u hladnjačama di je zrak stalan. U tom slučaju, stroj bi trebao biti u normalnoj prostoriji a crijevo povučeno u hladnjaču.

Koliko je siguran parni čistač za upotrebu?
Parni čistač ima najopsežni automatski sigurnosni cut-off sustav od bilo koje jedinice na tržištu. Ovi sustavi nadziru protok vode, temperaturu, pritisak. Oni automatski isključuju stroj bez obzira da li je zaposlenik svjestan na problem. Sigurnosni sustav parnog čistača nam je omogučio proći rigorozne testove sigurnosti od strane mnogih najvećih tvrki za preradu hrane, pripreme i usluživanje hrane u svijetu. Preporučamo da se nose rukavice dok se radi s strojem.

Da li je lako koristiti parni čistač?
Dva prekidača kontroliraju cijelu operaciju. Tehnika korištenja se svlada kroz 15 minuta. Uživat čete u korištenju parnog čistača.

Da li se Parni čistač može kostiti za pranje auta?
Da može se koristiti i preporučljivo ga je koristiti zbog higijenske i ekonomske prihvatljivosti.

Koliko vode se potroši za pranje jednog automobila?
Na pranje jednog automobila potošite cca 2 litre vode.

Da li s parom mogu očistiti motor i motorni prostor vozila?
Da možete, parni čisač če očistiti motorni prostor bez problema a zbog male količine vlage neće smetat elektronici. Temperatura pare če rastopiti sve masne mrlje i naslaga prljavštine na motoru i oko motora.

Da li para oštečuje razne površine na automobilu?
:Apsolutno ne!.Para je sigurna za upotebu na svim površinama vozila.

Koliko se automobila može očistiti s punim spremnikom vode?
U prosjeku, 6-8 automobila može se očistiti s punim spremnikom vode. Brojevi će se temeljiti na iskustvu operatera i veličini vozila.

Da li su modeli mobilni?
Da. Svi modeli lako se uklapa na pick up ili unutar kombija, svaki stoj ima četiri otporna kotača.

 

plants